Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EL CUERPO - ΤΟ ΣΩΜΑ

Εκφραστικοί μου, καλησπέρα.
Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για ταινίες.

Στο παρελθόν πρότεινα, ενημερωνόμουν, έκανα το διάλειμμά μου και επιστρέφω με τα σχετικά.
Για την ακρίβεια σας έχω μία πρόταση ταινίας, που πρόσφατα είδα και την βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα.

Ας μη λέω πολλά, δείτε:

EL CUERPO - ΤΟ ΣΩΜΑ


Πληροφορίες:

Θρίλερ 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108'

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

 Ένας αστυνόμος ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης του πτώματος μιας όμορφης και πλούσιας γυναίκας από το νεκροτομείο. Οι υποψίες πέφτουν στον νεαρότερο σύζυγό της, ο οποίος μοιάζει να κρύβει πολλά επικίνδυνα μυστικά. 

 

Η προσωπική μου άποψη: 

Κατά τη γνώμη μου πρόκεται για μία αστυνομική ταινία μυστηρίου και όχι για θρίλερ, ούτε ψυχολογικό θα το έλεγα.

Μου θύμισε ταινίες που θα βρείτε στη στήλη των ταινιοεκφράσεων και τις έχω χαρακτηρίσει πολλές φορές ως πολυαγαπημένες μου. Πλέον, ανήκει στις ταινίες που εύκολα θα προτείνω τόσο στον φιλικό μου κύκλο όσο και στον ιντερνετικό.

Δε μπορώ να πω πως είναι μοναδική στο είδος της, πως έχει κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα που τη κάνει να παίρνει τη πρωτιά ανάμεσα από εκείνες που μου θύμισε και με παρέπεμψε, μπορώ να πω με σιγοριά όμως πως δεν τη βαρέθηκα λεπτό. Ο τρόπος που οι αποκαλύψεις έβγαιναν στο φως και ο τρόπος που τα στοιχεία του μυστηρίου έδεναν μεταξύ τους, ήταν για έμενα άκρως ευρηματικώς. 

Μου είπαν πως το τέλος είναι απρόβλεπτο αλλά τόσο δεν το περίμενα. Μου άρεσε που άργησα να μαντέψω το τέλος και το μάντεψα όταν στην ουσία, το ίδιο το έργο ήθελε να αποκαλυφθεί.

 

 Αρνητική επισήμανση:

Όχι αρνητική ακριβώς, απλώς ένα σημείο, το βρήκα ιδιαίτερα αηδιαστικό και θα προτιμούσα εκείνη η σκηνή να ήταν ίσως κάπως αλλιώς δοσμένη

  

Δυνατό κομμάτι του έργου:

Η ατμόσφαιρά του.

Η δυνατή βροχή.

Οι ερμηνείες του, κυρίως του αστυνομικού.

 

 

Αυτά τα λίγα απο εμένα φίλοι.

Όσοι απο εσάς την έχετε δει θα χαρώ να μάθω την άποψή σας!

Για περισσότερες "Ταινιοεκφράσεις" μπορείτε να πατήσετε εδώ: http://ekfrastite.blogspot.gr/search/label/%CE%A4%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

Να είστε καλά και να περνάτε όμορφα!

Σχόλια

  1. Ωωωωωω Κική μου τι χαρά....!
    την αγάπη μου για το Σινεμά την γνωρίζεις. Συνεπώς μια παρουσίαση εδώ που κάνεις την βρίσκω εξαιρετική και πολύ ...ιντριγκαδόρικη. Σε βαθμό να παίρνω χαρτί και μολύβι για να σημειώσω την ταινία να την δω.
    Ευχαριστούμε Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σε παρέσυρα τόσο Γιάννη! ;)
      Θα περιμένω τη γνώμη σου.

      Να περνάς όμορφα εύχομαι.

      Διαγραφή
    2. Κική μου ανακάλυψες "θησαυρό". Είδα και την ταινία και σε ενημερώνω ότι ήδη ξεκίνησαν την προετοιμασία της αναλυτικής της παρουσίασης, φυσικά κάτω απ την έμπνευσή σου.
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Είμαι λάτρης του σινεμά φίλη μου, όπως και κάποτε των θρίλερ, τώρα πια βλέπω ότι δεν ανέχομαι έργα με βία και ότι προτιμώ κοινωνικά, ντοκιμαντέρ, κωμωδίες και φανταστικά.Λοιπόν σου συνιστώ να δεις το Γαλλικό φίλμ ¨Μία αγελάδα στο Παρίσι" είναι φανταστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την έχω στα υπόψιν μου αχτιδένια μου.
      Είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει.

      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  3. Δεν την έχω δει! Σε ευχαριστούμε για την πρόταση, τη βάζω στα υπόψη για το Σ/Κ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Κική μου !!! Καιρό έχω να περάσω απο εδώ!!!
    Την ίδια άποψη για την ταινία έχω και εγώ . Την έχω δει πριν λίγους μήνες και λόγω της Ισπανικής γλώσσας που αγαπώ πολύ !!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνούμε Νικόλ μου.
      Να περνάς όμορφα!

      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  5. Μια Καλησπέρα κι ένα Καλό Ξημέρωμα
    επειδή είχα καιρό να σε επισκεφθώ.

    Καλές μας εκφράσεις κι εκφράσματα δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Δάφνη μου, καιρό είχαμε να τα πούμε.
      Είχα καιρό να μπω στο μπλοκ η αλήθεια είναι, μα σήμερα, έκανα μία μεγάλη βόλτα στη μπλοκογειτονιά.
      Πέρασα και από το δικό σου σπιτικό.

      Να περνάς όμορφα και να είσαι πάντα καλά!

      Διαγραφή
  6. Αφου ειδες το El Cuerpo δες και το Contratiempo το νεο του Oriol Paulo! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άμα σου πω, οτι στο φεισμπουκ μου άφησαν τον ίδιο ακριβώς σχολιασμό, θα το πιστέχεις;
      Τώρα κι θέλω να δω ακόμη πιο έντονα τη ταινία που μου προτείνετε.

      Σε ευχαριστώ και καλώς βρεθήκαμε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να