Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στο βιβλιοπωλείο ΑΡΧΕΤΥΠΟ στη Θεσσαλονίκη


Eκφραστικοί, καλημέρα.
Ελπίζω να σας βρίσκω καλά.

Θέλω να σας ενημερώσω ό,τι το  Βιβλιοπωλείο ΑΡΧΕΤΥΠΟ διοργανώνει ένα μοναδικό στο είδος του, εξειδικευμένο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

υπό την εποπτεία μιας εκ των κορυφαίων εισηγητριών στην Ελλάδα, της πανεπιστημιακού, καθηγήτριας δημιουργικής γραφής και αναγνωρισμένης συγγραφέως, Σμαράγδας Μανταδακή. 







❖ Σε 4 τριώρες συναντήσεις, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στα βιβλία, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, θα εντρυφήσουμε στην τέχνη της γραφής, την οργάνωση και τη διαχείριση της έμπνευσης, τη δομή και την ανάπτυξη ενός έργου, τους ήρωες, την πλοκή και τη δράση.

❖ Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ασκήσεις, γνωριμιά με τα διάφορα είδη [μυθιστόρημα, παραμύθι, θεατρικό διάλογο, διήγημα και νουβέλα], θεωρία και ομαδική πρακτική, θα εμβαθύνουμε στο σύμπαν της λογοτεχνίας και θα λάβουμε μια ολοκληρωμένη και πλήρη επιμόρφωση για όλα τα βήματα δημιουργίας ενός βιβλίου.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυστηρά περιορισμένος αριθμός συμμετοχών..
Πραγματοποιήστε άμεσα την κράτηση σας, καλώντας στο 2310 429200 ή στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας στο biblio@archetypo.com.gr. 
Η διεύθυνση είναι: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, 54622 -  Θεσσαλονίκη



Το συνολικό κόστος του Εργαστηρίου ανέρχεται σε δύο δόσεις των 70 € ✽ Τα καλύτερα κείμενα που θα προκύψουν θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Αρχέτυπο ✽ Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί αναγνωρισμένο πιστοποιητικό παρακολούθησης

Το Σάββατο στις 4 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, ξεκινά! Να είστε εκεί!


Σε ξεχωριστή ανάρτηση, θα μιλήσουμε για αυτό που βιβλιοπωλείο που άνοιξε πρόσφατα και μάλιστα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι μία καινούργια δράση νέων ανθρώπων με πάθος και όραμα και φιλοδοξεί να γίνει πολυχώρος πολιτισμού στην Πόλη με ομιλίες, εργαστήρια, workshop, δύο λέσχες ανάγνωσεις και πολλά ακόμη που θα μάθουμε από τον υπεύθυνο του βιβλιοπωλείο, Χρήστο Ελμάζη. Ο Χρήστος είναι και ο εκδότης των ποιητικών μου συλλογών και μάλιστα, σύντομα, θα τον συναντήσω από κοντά. Εννοείτε πως θα συλλέξω και το κατάλληλο φωτογραφικό υλικό να σας παρουσιάσω αλλά και στην συνέντευξη που θα ακολουθήσει θα μάθουμε πολλά περισσότερα.

Αυτά για την ώρα, εκφραστικοί μου. 
Να περνάτε καλά και όσοι μπορείτε, σας περιμένω την Κυριακή στην παρουσίασή μας.


Σχόλια

  1. Εγώ είμαι από κείνες τις ανεπίδεκτες μαθήσεως μαθήτριες που πάντα αναρωτιούνται:
    "Διδάσκεται αυτή η τρέλα που πηγάζει από τα έγκατα του Είναι σαν ανάγκη για επιβίωση, μέσα από μαθήματα, εξειδικευμένα ή μη, δημιουργικής γραφής;"

    Σέβομαι το ταλέντο του καθενός να εκφράσει ποικιλοτρόπως την Ψυχή του, μα νιώθω πως η εσωροή που γεννά την ανάγκη για Γραφή καλλιεργείται αυτόκλητα σε ώρες διαλογισμού με τον Μεγάλο Φίλο κι Εχθρό μας: τον Εαυτό μας.



    Την αγάπη μου κι ας διαφωνούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα αγαπημένη μου!
      Δε θα έλεγα πως διαφωνούμε, θεωρώ κι εγώ πως δεν διδάσκεται, απλώς μέσω κάποιων τεχνικών, μπορείς να ανοίξεις τους οριζοντές σου πιο εύκολα. Αυτό μόνο που το θεωρώ σημαντικό. Αν είναι και δωρεάν μάλιστα, ιδανικό θα έλεγα.

      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στο Αρχέτυπο. Ελπίζω και άλλα βιβλιοπωλεία να διδαχθούν από το παράδειγμά του. Σε φιλώ, Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί όμορφα!!!
    Αύριο είναι η παρουσίαση? Κική μου, να περάσετε υπέροχα!
    Μέσα από την καρδιά μου, κορίτσι μου!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ, μάτια όμορφα, μεγάλα, φεγγάρια δίδυμα της ευαίσθητης ψυχής σου.
    Κική μου, Ο,ΤΙ μαθαίνεις, όταν μπορείς, πάντα σε Καλό θα ενεργήσει.

    Φιλί,
    Υιώτα
    Αστοριανη, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Κική μου, πράγματι όμορφη δημιουργική εμπειρία για όσες θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους στο χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να