Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ ΜΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ


             Kαλημέρα στη γιορτινή πλέον μπλοκογειτονιά μου. 
            Και είναι όντως συγκινημένη γιατί πράγματι έτσι αισθάνθηκα διαβάζοντας δυο αναρτήσεις, τη μια στο μπλοκοσπιτάκι της αγαπημένης Νάσιας και την άλλη στο μπλοκοσπιτάκι του αγαπημένου μου επίσης Μανταρινιού.
            Κορίτσια με κάνατε να συγκινηθώ πρωινιάτικα…. Δε ξέρω αν θα σας το συγχωρήσω ποτέ αυτό! ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ
            Η γιορτή της μητέρας λοιπόν σήμερα! Της μαμάς θα πω εγώ! Για μένα η λέξη μαμά ηχεί καλυτέρα στα δικά μου αυτιά και μοιάζει ποιο προσιτή και γλυκιά στην έννοια που έχω εγώ στο μυαλό μου για τη λέξη αυτή.
            Χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζετε! Να είστε πάντοτε καλά και να χαίρεστε την οικογένειά σας καθώς και τα άτομα που ανήκουν σε αυτή να χαίρονται και να κάνουν ευτυχισμένες εσάς.
            Χρόνια πολλά και σε όσους γιορτάζουν επίσης οι μαμάδες σας! Είναι αλυσίδα αυτή, κάπου θα υπάρχει μια μαμά για όλους μας.
            Χρόνια πολλά και στη δική μου μαμά που της τα πα πριν λίγο τηλεφωνικώς!
            Χρόνια πολλά και στη ξαδέλφη μου που από φέτος γιορτάζει! Τι γλυκό να γιορτάζεις για πρώτη φορά… :) 
            Πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να γράψω κάτι και για όσες μαμάδες αρκετών ανθρώπων έχουν  φύγει από τη ζωή… αλλά δε θα το κάνω γιατί θα στενοχωρηθώ πολύ και επειδη είμαι ήδη προδιατεθειμένη δε θα το κάνω γιατί παρόλο που ο καιρός είναι χαλιά και σήμερα εγώ έχω ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα για μετα το μεσημέρι και για να το ζήσω όπως το είχα φανταστεί θέλω να είμαι χαρούμενη από το πρωί.
            Θα ήθελα να πω όμως σε όσους από εσάς λείπει η μαμά σας απλά σκεφτείτε τη και πείτε της μια γλυκιά λέξη. Σίγουρα θα την ακούσει!
            Ξέρετε, όταν ήμουνα μικρή πίστευα πως οι μαμάδες δε μπορεί παρά μόνο να είναι καλοί άνθρωποι. Μεγαλώνοντας βέβαια διαψεύστηκα κατηγορηματικά, κυρίως απ’ όσα μάθαινα γι αυτές μέσω της τηλεόρασης.
            Δε θα αναφερθώ στις γυναίκες εκείνες που δεν αξίζουν να λέγονται έτσι γιατί στην ουσία δε μπορεί να είναι μαμάδες. Δε τους αξίζει να είναι!
            Θέλω όμως να αναφερθώ σε εκείνες που δε κατάφεραν να γίνουν  μαμάδες. Λυπάμαι όταν βλέπω γυναίκες που θέλουν να γίνουν μαμάδες και δε μπορούν τη στιγμή που άλλες πάνε και κάνουν εκτρώσεις με τον ίδιο τρόπο που αλλάζουν τα ρούχα τους, όμως πιστεύω ακράδαντα πως μαμά δε γίνεσαι όταν γεννάς ένα παιδί. Μαμά γίνεσαι όταν καταφέρεις να αγαπήσεις πραγματικά τα παιδιά.
            Έχω παρατηρήσει πως υπάρχει ακόμη προκατάληψη στο θέμα της υιοθεσίας και ακόμη δε μπορώ να δεχτώ το γιατί, τη στιγμή μάλιστα που έχουν σβηστεί τόσα και τόσα ταμπού των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια.
            Έχω ακούσει πως η υιοθεσία είναι μια πολύ δύσκολη κ ίσως επίπονη για κάποιους δοκιμασία μα δε μπορώ να καταλάβω αυτή την έκφραση «πως το δικό σου παιδί είναι αλλιώς.»
            Σίγουρα είναι άλλη η διαδικασία του να μεγαλώνει ένα μωρό μέσα σου και άλλη να ξέρεις πως έχει μεγαλώσει κάπου αλλού αλλά παρόλα αυτά το μωρό στη κοιλιά της μαμάς μένει συνήθως 9 μήνες, ενώ το μωρό στη ζωή και τη καρδιά της πραγματικής μαμάς θα μείνει για πάντα.
            Θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρή να είναι υπέρ της υιοθεσίας και ομολογώ πως μεγαλώνοντας περίμενα να ακούω πολύ πιο θετικούς τους ανθρώπους απέναντι σε αυτή αλλά δε το βλέπω και με λυπεί αφάνταστα αυτό.
            Μια φορά πριν αρκετά χρόνια συζητούσα με μια φίλη μου για το παραπάνω θέμα και πάνω στη κουβέντα της είπα πως εγώ δε θα χα πρόβλημα αντίθετα θα ένιωθα πολύ χαρά και ευλογία αν είχα την οικονομική δυνατότητα να υιοθετούσα παιδί καποια στιγμή στη ζωή μου και κάπως ξίνισε και μόνο στο άκουσμα. Και θυμάμαι πως με ρώτησε αν θα το αγαπούσα με τον ίδιο τρόπο που θα αγαπούσα ένα δικό μου. Και της είπα με σιγουριά ναι. Εξάλλου τί σημασία θα είχε αν δε το είχα γεννήσει εγώ από τη στιγμή που εγώ θα το μεγάλωνα; Και μου απάντησε πως εκείνη δε πιστεύει πως θα μπορούσε ποτέ να αγαπήσει ένα ξένο παιδί.
 Παραξενεύτηκα με την απάντησή της γιατί για μένα η αγάπη δεν είναι κάτι που μπορεί να δοθεί σε πράγματα που προκύπτουν αποκλειστικά από εμάς, αντίθετα είναι ένα συναίσθημα που μπορείς να ζήσεις σε όλο του το είναι όταν καταφέρεις να κανείς πράξη αυτό που λέει σε όλο το φάσμα που μπορεί να καλύψει η έννοιά του.
Δυστυχώς τη παραπάνω παράγραφο δεν έχω καταφέρει να τη κάνω πραγματικότητα θα ήθελα όμως να το καταφέρω κάποια στιγμή στη ζωή μου. Θα ήθελα όταν γεράσω να αφήσω πίσω μου ευχάριστες αναμνήσεις και πολύ αγάπη. Θα ήθελα ότι θα ήθελαν όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι δηλαδή. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!
Ακούω επίσης από πολλές γυναίκες να λένε πως δεν είναι ή δεν ηταν έτοιμες να γίνουν μητέρες και ακούω πολλούς να διαφωνούν μαζί τους θεωρώντας πως οι γυναίκες είναι πλασμένες για να γίνουν μητέρες.
Και εκεί διαφωνώ με αυτή την αντίληψη. Δε πιστεύω πως οι γυναίκες είναι πλασμένες για να γίνουν όλες μητέρες. Τι πάει να πει αυτό; Πάνω από τα δύο φύλα είμαστε άνθρωποι και οι άνθρωποι ήρθαν για να ζήσουν μα και για να προσφέρουν κάτι στο κόσμο μας. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η γυναίκα θα πρέπει να προσφέρει αποκλειστικά ένα παιδί τη στιγμή που μπορεί να προσφέρει πολλά άλλα πράματα. Γιατί μπορεί, όλοι μπορούμε!
Αλλά το χειρότερό μου είναι όταν ακούω ανθρώπους να κατακρίνουν τις παραπάνω γυναίκες. Εκεί γίνομαι πραγματικά έξαλλη. Και μεγάλωσα και σε χωριό που εκεί οι αντιλήψεις είναι ακόμη πιο ξεπερασμένες. Ίσως τελικά αυτό να μου έκανε καλό. Θέλοντας να μη γίνω σαν αυτές κατάφερα να γίνω το αντίθετο. Όχι να κρίνω απλά να καταλαβαίνω και να υπερασπίζομαι.
Ουφ πολλά έγραψα και σας κούρασα αλλά έτσι είμαι εγώ, θα με έχετε καταλάβει τώρα, άμα πάρω φόρα δε σταματάω με τίποτα.
Αλλά αφού έγραψα αρκετά από αυτά που ήθελα να πω ας βάλω μια τελεία τώρα και ας κλείσω τη συγκεκριμένη δημοσίευση ζητώντας μια χάρη από τις μαμάδες της μπλοκογειτονιάς μου.
Πέρυσι θυμάμαι είχα βάλει μια φωτογραφία ενός λουλουδιού εδώ θέλοντας να το προσφέρω ως δωράκι σε όλες τις μπλοκομαμάδες. Σκέφτηκα να το κάνω και φέτος αλλά θεώρησα πως θα ηταν καλύτερο να κάνω κάτι παρεμφερές αλλά και λίγο διαφορετικό.
Να, σκέφτηκα να σας ζητήσω σήμερα μια μικρή χάρη. Όταν βγείτε έξω και πάτε μια βόλτα ή έστω όταν βγείτε στο κήπο σας, κόψτε ένα μικρό λουλουδάκι, έστω και μια μικρή όμορφη μαργαριτούλα και προσφέρτε τη δώρο στον εαυτό σας από εμένα!
Πείτε πως σας το στέλνει η Εκφράσου ή μάλλον όχι η Εκφράσου, απλά η Κική!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε φίλοι μου!

Σχόλια

  1. καλημερα!φυσικα συμφωνω με οσα αναφερεις!θα γινεις πολυ γλυκιά μανουλα!!!!!να περασεις υπεροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι να μ αξιωσει ο Θεος να γινω μητερα.

      αναδοχη παντως θα γινω σιγουρα οταν και αν φτιαξουν τα οικονομικα μου. θα ηθελα πολυ, ειδικα μεσω της action aid.

      ευχαριστω πολυ και συ να περασεις πανεμορφα σου ευχομαι!

      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου !!
    Η δική μου έχει ΄΄φύγει΄΄ οπότε δεν μπορώ να της ευχηθώ όχι χρόνια πολλά βέβαια, αλλά να της δώσω απλά ένα λουλούδι. Της δίνω όμως κάτι παραπάνω εκεί ψηλά που είναι ... την ικανοποίηση πως η δική της αγάπη κάλυψε κάθε μου ανάγκη και δεν θέλω , ούτε θα θελήσω ποτέ να ψάξω να βρω την πραγματική μου μητέρα ( και αυτό το αναφέρω για την φίλη σου που ισχυρίστηκε πως δεν θα αγαπούσε ποτέ ένα ξένο παιδί ... για εμένα αυτό σημαίνει πως δεν είναι ικανή να δώσει αγάπη και αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση που δεν χωρά εδώ ).
    Να το κάνεις το ονειρό σου πραγματικότητα , αφού το θέλεις να γίνει, υπάρχουν πολλά παιδιά εκεί έξω μόνα και απροστάτευτα, που λαχταρούν μια αγκαλιά και λίγη αγάπη... λίγη φτάνει, γιατί όταν δεν έχεις τίποτα και το λίγο είναι αρκετό.

    Σε φιλώ πολύ
    ακολούθα την καρδιά σου ... αυτή ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. levina μου αν σου πω πως δε συγκινήθηκα με οσα έγραψες θα σου πω ψέματα και δεν το θέλω. βασικά εύχομαι να μη σε έβαλα σε στενάχωρες σκέψεις με αυτά που έγραψα γιατί αυτό ειναι κάτι που δε το θέλω.

      χαιρομαι ιδιαιτερα με αυτο το σχολιο σου γιατι μου απεδειξες για αλλη μια φορα πως οταν αποφασισεις να δωσεις αγαπη σε ενα παιδι που δεν εχεις γεννησει μπορεις να παρεις εξισουν αν οχι και περισσοτερη αγαπη απο το ιδιο παιδι.

      οπως ανεφερες και εσυ το συγκεκριμενο θεμα μπορει να "λαβει" μεγαλης διαρκειας συζητηση και αυτη τη στιγμη δε χωρα εδω.

      τελειωνοντας θελω σε ευχαριστησω για τις τελευταιες λεξεις σου!

      σου ευχομαι οτι καλυτερο στη ζωη σου!

      φιλακια πολλα και να εχεις ενα πανεμορφο σκ!

      Διαγραφή
  3. Σου εύχομαι κοριτσάκι μου να γίνεις μια γλυκιά μανούλα!
    Η προκαταλήψεις και κυρίως η αναβολές στο θέμα της υιοθεσία είναι από τα θέματα που με εξοργίζουν!
    Είναι μεγάλη ιστορία και άσε μην την ανοίξω τώρα!

    Φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω ακουσει κ εγω για το χρονικο διαστημα που χρειαζετε. αχ αυτη η γραφειοκρατια. ειδικα στο συγκεκριμενο θεμα δε θα επρεπε.

      φιλακια πολλα και σε σενα αγαπημενη μου!

      Διαγραφή
    2. Κική με τις πιο ειλικρινείς εκφράσεις ευχαριστώ εκ των
      προτέρων για το λουλουδάκι!
      Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να γίνεις μαννούλα κάποια στιγμή, όχι μόνο βιολογική αλλά και της καρδιάς, που είναι ξεχωριστές!
      Μιλώ για όλες εκείνες που αναλαμβάνουν ν'αναστήσουν ένα παιδί και το αγαπούν όχι γιατί είναι κομμάτι τους αλλά γιατί πραγματικά το αγαπούν με κείνη την ανυστερόβουλη αγάπη της Μάννας! Την λέξη μάννα επιμένω να την γράφω με 2 ν, κόντρα στην σημερινή γραμματική, γιατί θέλω να ακούγεται ολόκληρη η τεράστια αγκαλιά της μέσα απ'αυτή!

      Να ρωτήσω πού ακριβώς έχω φτάσει μέσα απο το μπλογκισπιτάκι σου? Σε ποιο μέρος του Κόσμου μας μένεις? ;)

      Διαγραφή
    3. καλημερα καρυ μου! ευχαριστω πολυ για τις ευχες! μου αρεσε πολυ ο τροπος και ο λογος που γραφεις τη λεξη μαννα και ειπα να σε αντιγραψω!!! χιχιχιχι

      απο ενα χωριο της Ευβοιας ειμαι και μενω Χαλκιδα εδω και χρονια. κοντα ταξιδεψες με το μπλοκοσπιτακι σου σωστα; Αθηνα δε μενεις εσυ?

      Διαγραφή
    4. Aθήνα,Αθήνα, στο Ερεχθειο...:P

      Διαγραφή
  4. Πως είχα την εντύπωση πως η γιορτή της μητέρας είναι Κυριακή;
    Τη δεύτερη Κυριακή του Μάη...
    Τελικά είναι σήμερα;
    Μάλλον αν κρίνω απ' τις αναρτήσεις.
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα σερενατα μου. δικιο ειχες τη Κυριακη ητανε εγω ειχα κανει λαθος. χιχιχιιχ αλλα δε πειραζει.. χιχιχιχιχι

      φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  5. Κικη μου θα κοψω ενα κ θα το τραβηξω φωτο να το δεις.μας ανοιξες την ψυχη σου κ μου αρεσε πολυ.κ συμφωνω μαζι σου σχεδον σε ολα.μονο στο οτι αυτοι που επιλεγουν να μην κανουν παιδια ισως να ηταν καλυτεροι γονεις απο καποιους που εχουν κ τα κακομεταχειριζονται.τεσπα.σε φιλω κ ευχομαι να γινεις συντομα.φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ρεβεκκα μου. περιμενω να δω το λουλουδακι :)

      φιλακια πολλα και σε σενα γλυκια μου!

      Διαγραφή
  6. αχχ μάνα! τη γλυκιά λέξη!! Καλή μου εκφράσου εύχομαι ο θεός να μας αξιώσει στο μέλλον και να γίνουμε καλές μανούλες!
    Το μόνο μου άγχος αν θα είμαι τόσο καλή μαμά όσο ήταν η δική μου μαμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικα και θα εισαι καλη μανουλα μανταρινι μου και δε νομιζω πως πρεπει να αγχωνεσε γι αυτο το λογο!!!!

      καλημερα και φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  7. Επειδή σας διαβάζω και βλέπω την αγωνία σας για το αν θα γίνεται καλές μανούλες, θα σας πω πως αυτό ή το έχεις ή όχι! Aν δεν το είχατε λοιπόν , θα είσασταν απόλυτα αρνητικές στην μητρότητα και τέλος.

    Είναι ένστικτο, αρχέγονες μνήμες από καταβολής κόσμου βγαίνουν με την μητρότητα είτε πρόκειται για βιολογικό , είτε για υιοθετημένο παιδί . Όσα βιβλία και να διαβάσουμε, ότι και να μας πουν, όταν πάρουμε στα χέρια μας το παιδί μαζί του θα ανοίξουμε τον δρόμο, δεν υπάρχουν manual για να το μεγαλώσουμε, μόνο το πως μεγαλώσαμε εμείς και το ενστικτό μας είναι η βοηθειά μας.
    Εξ άλλου όλα τα θηλυκά ζώα στον πλανήτη μας έχουν διαβάσει βιβλία για να μεγαλώσουν τα μωρά τους και να τα προστατέψουν? Από τις φάλαινες μέχρι τις ταραντούλες οι μητέρες νοιάζονται για το καλό του παιδιού τους.

    Φιλιά και καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα ειπες λεβινα μου! δικιο εχεις! συμφωνω μαζι σου! καλη εβδομαδα και σε σενα γλυκια μου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να