Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!



            Το τι χαρά νοιώθω που μπορω να μπλοκάρω ξανά αφιερώνοντας του το χρόνο που του αρμόζει δε περιγράφεται! Νόμιζα πως είχα ξεχάσει την ομορφιά του blogging αλλά συνειδητοποίησα πως απλώς την είχα κρύψει κάπου στο πισω μέρος του μυαλού μου.
             Υπάρχει ομορφιά στο χώρο των κοινωνικών δικτύων αρκεί να ξέρεις να την ανακαλύψεις. Παντού υπάρχει κρυμμένη και φανερή ομορφιά αρκεί να μπορείς να την ανακαλύψεις η απλώς να την εκτιμήσεις.
            Μου είχε λείψει πολύ το να ξυπνήσω ένα πρωί, να φτιάξω το καφέ μου και να σερφάρω ανενόχλητη στα στέκια μας, διαβάζοντας και μαθαίνοντας απο εσάς τόσα και τόσα πράγματα.
              Σημερα είμαι εδώ με το καφέ μου ξανά έτοιμη να σας μιλήσω με το τρόπο που έκανα παλιά, με τη ψυχή μου!
              Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
           Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχα τη δυνατότητα η και τη διάθεση κάποιες φόρες να δίνω το παρόν στη μπλοκογειτονια μας. Ερχόμουνα σα το κλεφτη που λένε ισα ισα για να βλέπω αν είστε όλοι καλά.
            Είχα δεθεί με κάποιους ανθρώπους στο μπλοκ και ένοιωθα πως είχα δημιουργήσει μια σχέση μαζι τους <<γειτονική>>.
            Χαίρομαι που επιστρέφοντας εδώ πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους μου έδειξαν με το τρόπο τους πως δε με ξέχασαν και πως είναι ξανά εδώ για μενα!
 Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι βέβαια που απλώς αδιαφόρησαν. Δε με πειράζει όμως. Αν είναι κάποιος να με επισκεφτετε με απώτερο σκοπό να τον επισκέπτομαι και εγω για να σχολιάζω η να ανεβάζω τις επισκέψεις του καλύτερα να αδιαφορεί παντελώς. Το προτιμώ!
            Έχω μάθει και θελω να έχω πάντα ουσία στη ζωή μου! Ακόμη κι αν αυτή ουσία κρύβεται πισω απο ένα <<άψυχο>> μπλοκ, για κάποιους άψυχο μπλοκ.. όχι για μενα…
            Λοιπόν είμαι εδώ ξανά ανανεωμένη, με νέους μπλοκοφιλους και πολλές πολλές εκφράσεις που θελω να μοιραστώ μαζι σας.
            Όσοι με γνωρίζετε απο παλιά ξέρετε πως μου αρέσει να γράφω, εκφράζομαι κυρίως με το γραπτό λόγο και αγαπώ να δημιουργώ ιστορίες, δοκιμια και κυρίως παιδικά παραμύθια.
            Παλαιότερα ανέβαζα σχεδόν καθημερινά δείγματα η και ολοκληρωμένα κείμενα γραφής μου αλλά όταν έβλεπα να τα αναδημοσιεύουν άλλα σαιτ δίχως να αναφέρουν τουλάχιστον τη πηγή στενοχωριόμουνα και ενοχλούμουνα συνάμα.
            Ειμαι υπέρ της αναδημοσίευσης αρθων, εξάλλου είναι κατι που κάνω και εγω στη σελίδα μου αλλά πάντα ρωταω τους δημιουργούς και φυσικα αναφέρω τη πηγη μου. Έτσι θεωρώ πως τιμαω και τους δημιουργούς αλλά και εμένα προσωπικά που προωθώ κατι καλό η κατι που για κάποιο λόγο πιστεύω πως πρέπει να δουνε αρκετοί συνάνθρωποι μου.
        Ένα απλό παράδειγμα θα σας πω. Διαπίστωσα πρόσφατα πως το κείμενο μου με τίτλο Η αγκαλιά έχει αναδημοσιευτει σε μια σελίδα και η κυρία που το δημοσίευσε έγραφε απο κάτω πως το είδε γραμμένο στα αγγλικά και το μετάφρασε.
            Και λέω εγω τώρα με το φτωχό μου μυαλό. Μα αυτή η μετάφραση ήταν ολόιδια με το τρόπο που το έγραψα εγω; Όλοι γνωρίζουμε πως μετάφραση αυτολεξεί δεν υπάρχει διότι δε βγαίνει νόημα. Επικοινώνησα μαζι τους γιατι ήθελα όντως να δω το κείμενο των αγγλικών αλλά απάντηση δεν έλαβα και πιθανόν να μη λάβω ποτε.
            Και συνεχίζω…
        Είχα πάλι ένα πρόβλημα με το e mail μου, οπότε όσοι απο εσάς με αναζητούσατε εκει, δε διάβασα ποτε μήνυμα σας και γι αυτό δεν απάντησα. Τώρα όμως διορθώθηκε. Οπότε αν κάποιος απο εσάς για οποιονδήποτε λόγο θελήσει να επικοινωνήσει μαζι μου μπορεί πατώντας επάνω στο προφίλ μου κάτω απο τη φωτογραφία να πατήσει επάνω στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τσουπ να επικοινωνήσει μαζι μου.
            Μη διστάσετε, για οποιονδήποτε λόγο, θα είναι χαρά και τιμή για μενα!
            Για το τέλος θα ήθελα να σας πω πως έχω ένα μικρό πρόβλημα με το πληκτρολόγιο μου. Έχει χαλάσει, δε βάζει τόνους και δε πιάνει αρκετά γράμματα, οπότε πρέπει να γράφω το κείμενο και μετα να κάνω τον απαραίτητο ορθογραφικό έλεγχο για να βγει το σωστό αποτέλεσμα. Απλά κάποιες φορες επειδή είναι κουραστικό αυτό όταν σας αφήνω σχόλια να δείχνετε λίγη επιείκεια απέναντι μου γιατι κουράζομαι να κάνω συνέχεια τον έλεγχο. Ευχαριστώ προκαταβολικά γι αυτό!
            Για το τέλος σας έχω ένα αγαπημένο μου τραγουδάκι:
            Εύχομαι να το απολαυσετε!
            Να έχετε όλοι μια υπέροχη ημέρα και μια ακόμη ωραιότερη εβδομάδα!




Σχόλια

  1. Αγκαλια ανοιχτη παντα περιμενει
    (οπως λεμε..αγροτης μονος ψαχνει...χαχαχα)

    Καλημερολουλουδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα. αγροτης μονος ψαχνει ε; αχαχα καλο!!! με εκανες και γελασα!!! ομορφο συναισθημα!

      να σαι καλα! φιλακια ολλα!!!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πως ταιριάζουμε... όχι ως προς στις απόψεις(που τις βρίσκω απόλυτα σεβαστές και κατανοητές), αλλά στη γκρίνια!αχαχα!
    Τώρα τελευταία το ΄χω ξεχάσει αυτό το σπορ, αλλά σκέφτομαι όμως να το επαναφέρω!
    Καλά να περνάς και χαίρομαι που σε γνώρισα και μιλάμε!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα

      εννοεις ως γκρινιαζω;;;

      ααα θα μου ειτρεψεις να διαφωνησω... δε θεωρω ως ειναι γκρινια αυτο, στο δικο μου νου η γκρινια ειναι ολυ διαφορετικη και ολυ ασχημο συναισθημα.

      βεβαια αν εσυ θεωρεις αυτο το ραγμα γκρινια ειναι σεβαστο αο εμενα ειλικρινα!

      να σαι καλα!

      και εγω χαρηκα ου σε γνωρισα και μιλαμε!

      Διαγραφή
  3. Να έχεις μια όμορφη μέρα :)))
    Καλώς μας ήρθες ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαίρομαι που επέστρεψες στο σπιτάκι σου και στη γειτονιά μας...τρεις βδομαδες δεν ειχα ιντερνετ και μου ελειψε το μπλοκ μου , η μπλοκογειτονια και η επαφη με ολους .. να καθισω να διαβασω τα νεα τους.... ποσο μαλλον εσυ που ειχε μηνες να μπεις....δυστυχως εχει και τα ασχημα , ολοι πληγωθηκαμε καποια στιγμη... να σκεφτεσαι αυτους που αγαπουν εσενα και το μπλοκ σου.... δεν ηξερα οτι γραφεις διηγηματα παντως...καλως βρεθηκαμε και πάλι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δελφινακι μου γλυκο! μα τι καλουλι που εισαι! εισαι τοσο καλη που θελω να σου στειλω αγκαλιτσα! σιγουρα θα τα λεμε συχνα! φιλακια πολλα μικρο μου! <3

      * ναι γραφω διηγηματα κτλ και εχω και ενα παραμυθι με δελφινακια! θα το ξαναδημοσιευσω μεσα στην εβδομαδα και θα στο αφιερωσω ολοψυχα! φιλια πολλα!

      Διαγραφή
    2. μπα τίποτε δεν είμαι.. ωω παραμύθι με δελφινάκια; θα περιμένω με χαρά να το διαβάσω :)

      Διαγραφή
    3. εισαι εισαι!!!!

      θα στο δημοσιευσω λογικα αυριο! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
    4. περασα και απο το σπιτακι σου! ειναι ετοιμο! ευχομαι να σου αρεσει! φιλια πολλα! <3

      Διαγραφή
    5. πω πω με συγκίνησε όλο αυτό...άλλαξες το πρόγραμμα σου για τα δελφινάκια ...τρέχω να την διαβάσω.φιλούθκια
      ευχαριστώ για τις επισκέψεις και τα σχόλια σου

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να