Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ... MATTIA CUPELLI - IN QUEL SORRISO.


Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να περάσατε ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, λίγο ο μελαγχολικός καιρός, λίγο η ωραία κούραση απο το διήμερο που πέρασε, λίγο η Ανοιξιάτικη βροχή που δηλώνει παρούσα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με έκανε να θέλω να ακούσω μελαγχολικές, μα συνάμα γλυκές και τρυφερές συνθέσεις.

Και εκεί τι σκέφτηκα εγώ;

Σκέφτηκα πρώτον πως έχω καιρό να μοιραστώ συνθέσεις μαζί σας και δεύτερον σκέφτηκα πως στα δύο βίντεο που μου έχουν χαρίσει δύο αγαπημένα πρόσωπα για το πρώτο μου βιβλίο και αναφέρομαι τόσο στην Μαριλένα όσο και στον Νίκο, πως και τα δύο βίντεο τα κοσμούν δύο πραγματικά εκπληκτικές μουσικές μελωδίες, τις οποίες και θα έπρεπε να τις αναδείξω περισσότερο και να μάθω πράγματα για τους δημιουργούς τους.

Σήμερα μάλιστα, ο ήχος με τον οποίο έχει επενδύσει το βίντεο η Μαριλένα μας είναι τόσο κοντά στη δική μου ψυχολογική κατάσταση που πραγματικά και με πολλή αγάπη, θέλησα να κάνω αυτή την ανάρτηση για να μάθω κι εγώ, κι εσείς αν θέλετε φυσικά, περισσότερα πράγματα για τη σύνθεση και τον Iταλό καλλιτέχνη της.

Εκτός αυτού, θεωρώ πως η σύνθεση ταιριάζει τόσο πολύ με τον καιρό που και μόνο να την ακούσουμε καλό θα μας κάνει αφού θα αισθανθούμε ωραία.

Να πω μάλιστα πως μεταφράζοντας τον τίτλο της μουσικής αυτής σύνθεσης, διαπίστωσα με ενθουσιασμό πως σημαίνει: "Σε αυτό το χαμόγελο". Τι άλλο να πει κανείς μετά απο αυτό; Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, απλώς ακούστε:


Mattia Cupelli - In Quel Sorriso




 Bandcamp Store: http://mattiacupelli.bandcamp.com/
Official Mattia Cupelli Music Website: http://mattiacupelli.weebly.com/ruins...


Ο Mattia Cupelli είναι Ιταλός καλλιτέχνης και ασχολείτε με τα εξής είδη μουσικής: Instrumental | Soundtrack | Orchestra.

Όπως μπορείτε να δείτε και επάνω σας έδωσα όλα τα λινκ του για να μπορέσετε να γνωρίσετε τόσο τον ίδιο όσο και τα έργα του, τα οποία πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραία. Άκουσα αρκετές απο τις συνθέσεις του σήμερα και κράτησα μία που ξεχώρισα, για να κλείσω την ανάρτηση τούτη. 

Πριν πάμε όμως στο κλείσιμο θέλω να μοιραστώ μαζί σας ακόμη μία φορά το βίντεο που μου χάρισε η Μαριλένα και την ευχαριστώ ακόμη μία φορά για όλα. (ναι ναι γλυκό κορίτσι ξέρω πως δεν θέλεις ούτε ευχαριστίες ούτε αναφορές αλλά δε μπορώ να μη το αναφέρω αφού νιώθω πως θέλω να το κάνω...)      :) :) :)




Αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή της Κικής Κωνσταντίνου, Τα λάφυρα της ψυχής μου.
Επιμέλεια βίντεο: Μαρία-Ελένη Φραγκιαδάκη
σειρά κήπος- επιμέλεια έκδοσης mystory
Η μουσική επένδυση είναι από: Mattia Cupelli - In Quel Sorriso
Οι εικόνες είναι από το διαδίκτυο

Να σας πω την αλήθεια, το επάνω βίντεο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου πρώτον γιατί ήταν το πρώτο και δεύτερον γιατί ήρθε απο το πουθενά σαν απο μηχανής θεός και πραγματικά ομόρφυνε την κάθε στιγμή μου. 

Έπειτα ακολούθησε και του Νίκου που θα γίνει ξεχωριστη ανάρτηση για την μουσική επιμέλεια άλλη στιγμή και απο 'κει που δεν είχα κανένα βίντεο και κανέναν άνθρωπο για να μου φτιάξει, βρέθηκαν δύο και τι δύο για να λέμε την αλήθεια. Απροσδόκητα και αναπάντεχα όμορφα και εκπληκτικά. Ναι ναι θα το πω, γιατί να μη το πω άλλωστε; ;)


Αισθανθείτε και απολαύστε: 
 

 

Beautiful Love Emotional Sad Epic Piano Solo - "Love & Loss" by Mattia Cupell.

"Αγάπη και απώλεια"... Τι τίτλος κι αυτός....

Τρυφερός, συγκινησιακός και αρκετά αγαπησιάρης ο καλλιτέχνης μας.  Αξιαγάπητος θα τολμήσω να πω.

Αυτά για σήμερα εκφραστικοί μου.  Να έχετε μία όμορφη, τρυφερή και μελωδική ημέρα!  


Σχόλια

  1. Απολαυστικά όλα!!!!
    Οι μουσικές οι στίχοι οι φίλοι

    Καλή εβδομάδα Κική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου αγαπημένη.
      Χαίρομαι πολύ που τα απόλαυσες.
      Να είσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή
  2. Κική μου, μας μάγεψες, μας ταξίδεψες όπως και τα "λάφυρά" σου το κάνουν...
    Να είσαι καλά, πάντα.
    Καλή σου εβδομάδα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ γλυκιά μου Μαρίνα.
      Να είσαι πάντα καλά!

      Τα φιλιά και την αγάπη μου όλη

      Διαγραφή
  3. Ωραίο Ταξίδι για αρχή εβδομάδας!
    Ευχαριστούμε Κική και να είσαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.
    Ομολογώ πως ήταν ένας υπέροχος περίπατος.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ να είσαι καλά Ντένη μου
      Χαιρομαι που βαδίσαμε στον περίπατο τούτο, παρέα.

      Διαγραφή
  5. Να πω την αλήθεια, ήθελα να σε ρωτήσω για τη μουσική των βίντεο όταν μας τα παρουσίαζες. Αλλά να που ήλθε ο καιρός! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και ξανα-απόλαυσα τη μουσική!
    Καλή εβδομάδα μάτια μου
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου αγαπημένη καλημέρα.
      Μάλλον δεν είχες προσέξει πως κάτω απο κάθε βίντεο αναφέρω και τη μουσική με τον δημιουργό της αλλά και τον άνθρωπο που επιμελήθηκε το βίντεο.
      Απλώς δεν ειχα κανει ξεχωριστες αφιερωματικες αναρτησεις κατι που οπως ειδες αρχισα να κανω.
      Τα φιλια και την αγαπη μου ολη!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφα μας ταξίδεψες, κορίτσι μου!
    Ιδανικό ξεκίνημα για μια νέα εβδομάδα!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε που μοιράσηκες αυτές τις υπέροχες συνθεσεις!! και φυσικα το βιντεακι με τα αποσπασματα απο το βιβλιο σου .. απλα αγαπημενο!! φιλακια Κικουλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι μου, αγαπημένη μου φίλη, να ξέρεις πως μου λείπεις πολύ.
      Να είσαι πάντα καλα!

      Διαγραφή
  8. Τι ομορφα ολα!ειδικα το 2ο τραγουδι υπεροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όμορφα βίντεο και μουσική, καλημέρα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πάντα επιτυχίες Κική... με καλούς φίλους... από κοντά... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ό,τι χρειαζόμουν σήμερα για να ξεφύγω λιγάκι! Ευχαριστούμε Κική μου για όσα όμορφα μας παρουσίασες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ένιωσα απίστευτη ανακούφιση και ευφορία,..υπέροχα ακούσματα..ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας Κική!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...να έχεις μια μελωδική καρδούλα, πάντοτε....

    ΘΓ
    προσπάθησα να κάνω "κόπι" μια προτασούλα για να την ενώσω πιο κάτω... και δεν το δέχεται... είναι έτσι, ή κάνω κάτι λάθος;... Φιλί, Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Yπεροχη μουσικη που εντυσαν τα λογια σου Κική μου και μας εκενες να ταξιδεψουμε μαζι σου μικρή μου παντα να έχεις φιλους διπλα σου .. και να σε βοηθουν..είσαι τυχερή που τους έχεις.. ξερω την χαρα σου γαιτί κατι αναλογο μου εκαναν και μενα δωρο και μπορω να σε καταλαβω.. να εχεις ενα ομορφο βράδυ. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλέ τι τσαχπινιές είναι αυτές;;; Πραγματιά υπερόχη έκπληξη. Ξαναβγήκε όμως ο ήλιος κοπελιά!!!!! Φιλάκια καλό μου κορίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλα ωραία και ποιοτικά!
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα Κικη μου! Εκανες πολύ καλα που τα μοιραστηκες μαζι μας!
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κική... Ξέρεις...
    Ο Cupelli τόσο αισθαντικός, αχ!!!
    Να σαι καλά κοπέλα μου!! Ευχαριστώ για όλα!!
    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΦΡΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΓΑΠΗ!

    Έως το τέλος του κόσμου λοιπόν... Έως.... Και μεταφορικά και κυριολεκτικά Σαν επιφώνημα... Πάντα ένα επιφώνημα.. Ένα επιφώνημα θαυμασμού, απόγνωσης, πολλών συναισθημάτων και ένωσης... Πάντα Ένωσης! ~~ Η Αγάπη Δηλώνει Πιστεύω - Κική Κωνσταντίνου Εκδόσεις Ανατολικός Η πανέμορφη φωτογραφία μας έρχεται από τα τρυφερά και δημιουργικά χεράκια μιας γυναίκας που αγαπώ και θαυμάζω! Κι όπως η ίδια μου είπε, άργησε αλλά έχει τη θέση που του αξίζει, επειδή περίμενε, υπομονετικά και καρτερικά! Ευχαριστώ ολόψυχα αγαπημένη μου, Alexandra Mouriopoulou !         Η κατανομή του χώρου ήταν άρτια μοιρασμένη και δομημένη στις δύο πλευρές με σκοπό και τα δύο μέρη να είναι ίδια. Ότι υπήρχε στη μία πλευρά υπήρχε και στην άλλη. Ακόμη και οι πετρούλες που στόλιζαν τις ρίζες των μεγάλων δέντρων ήταν ίδιες μεταξύ τους. Ήταν προφανές! Το πρόσωπο που είχε αναλάβει την φροντίδα και την επιμέλεια του κήπου εκτός από το ότι αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο σε αυτόν, για κάποιο ιδιαίτερο λόγο ήθελε και τα δύο

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Κρατώ στα χέρια μου το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2020 απο το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς "Κέφαλος" , όπου συμμετέχω με τρία έργα μου. Ξεφυλλίζοντας το, ανάμεσα σε τόσους δημιουργούς και έργα, νιώθω υπερήφανη και ευγνώμων. Τα συγχαρητήρια μου, σε όλους! Eπίσης, ΕΔΩ, μπορειτε να διαβασετε μια υπέροχη συνέντευξη του δικού μας "Σκρουτζάκου"  Giannis Koutris !! Συγχαρητήρια αγαπημένε μου φίλε! Ακόμη, σας έχω δύο εξαιρετικές προτάσεις, δικών μας πάλι, αγαπημένων προσώπων! "Στα παπούτσια των άλλων¨" το νέο βιβλίο της Μαρίας Κανελλάκη, εκδ. 24γραμματα Ανατομικές ιστορίες παντός καιρού και εδάφους, σε ποικιλία δερμάτων και χρωμάτων, για όλες τις (χ)ώρες και για όλα τα πέλματα. Η νέα τάξη υποδημάτων θέλει έντονες αντιθέσεις και άτολμους βηματισμούς. Σ’ αυτό το καλαπόδι κατασκευάστηκαν και οι ιστορίες του βιβλίου. Ψηλοτάκουνες γόβες για «φλατ» ήρωες και παπούτσια γδαρμένα για ανθρώπους-λουστρίνια. Ολοκαίνουργια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!

Εκφραστικοί μου φίλοι, καλημέρα! Τί μου κάνετε, είστε όλοι καλά; Εγω μια χαρά. Καταιγισμός γενεθλίων το τελευταίο διάστημα βρε παιδιά! Πολύ με χαροποιεί αυτό! Ευχές, ευχές, ευχές! Μ' αρέσουν οι ευχές! Σήμερα λοιπόν θέλω και εγώ να δώσω τις ευχές μου σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, με ένα ιδιαίτερο θα έλεγα τρόπο! (Είμαι σίγουρη πως όταν η ξαδέρφη μου δει αυτή την ανάρτηση θα γουρλώσει το μάτι πίσω από τα γυαλιά, θα βγάλει τη γλώσσα έξω απο αμηχανία, θα βγάλει μια κραυγή απόγνωσης και θα κρυφτεί όπου βρει πρόχειρα εκεί τριγύρω χαχαχαχα) (Ιωάννα σα να είμαι εκεί και να σε βλέπω νοιώθω - πολύ το διασκεδάζω! :P) Σκορπίνα λοιπόν η ξαδερφάρα μου! Δυναμική προσωπικότητα, όσο κι αν δε το δείχνει με τη πρώτη ματιά!  Σήμερα λοιπόν, το κορίτσι μου έχει γενέθλια και εγώ δε θα μπορούσα να μη κάνω ανάρτηση μοναχά για πάρτη της! Τόσα έχει κάνει εκείνη για μένα, ας κάνω και εγώ κάτι μικρό αυτή τη φορά! ;) Χρόνια πολλά λοιπόν σε σένα που όταν ήμουνα μικρή με έβαζες να